“Лінивий” сливовий пиріг
Інгредієнти:
1 скл. кефіру або кислого молока, 3 яйця, 0,7-1 скл. цукру, 0,7 скл. олії, 2 скл. борошна, 1,5 ч. ложки розпушувача, сливи. Усе міряти однаковою склянкою: або 200 мл, або 250 мл.
Яйця збити з цукром до пишності на максимальних обертах міксера. Маса має стати пишною, побіліти. Зменшити оберти, додати кефір (або кисле молоко), олію (або охололий розтоплений маргарин), збити до поєднання, додати борошно з розпушувачем, збити. Я додаю ще ванільний екстракт. Вилити у форму, застелену пергаментом, викласти зверху сливи розрізом догори. Якщо сливи несолодкі, кожну зверху варто присипати цукром. Випікати близько 40-50 хв при 170 ОС. Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою. Виходить пишний і дуже ніжний пиріг, солодкий, але з кислинкою.
Залишити коментар