Таратута – старовинна українська страва, яка готується з буряка
Чим частіше ми будемо готувати старовинні українські страви, тим швидше вони увійдуть у наше повсякденне життя. Одна з моїх улюблених страв – таратута, яка готується з вареного буряка, солоних огірків і квасу. Виходить дуже смачно.
ІНГРЕДІЄНТИ
2 буряки
1-2 зелених кисло-солодких яблука
1 маленька цибуля
500 мл бурякового квасу
сік ½ лимона (для заправки)
2 солоні огірки з розсолом
1 ст. л. хрону
сіль, перець до смаку
КРОК 1
Візьміть два буряки, помийте, обсушіть і загорніть у фольгу. Поставте запікатися при температурі 180 градусів приблизно 1 годину 15 хвилин. Після приготування залиште буряк остуджувати. Наріжте дрібними скибочками.
КРОК 2
Солоні два огірки поріжте соломкою. Так само зробіть і з 1-2 яблуками, а одну ріпчасту цибулю наріжте тонкими кільцями.
КРОК 3
Змішайте буряк з огірками та яблуками, додайте 1 ст. л. хрону та лимонний сік до смаку, залийте 500 мл бурякового квасу та розсолом. Перемішайте, після додайте сіль і перець до смаку.
КРОК 4
Дайте настоятися приблизно 1 годину в холодному місці. Подайте охолодженим.
Залишити коментар