Ніжний яблучний пиріг, який дуже простий у приготуванні
Якщо вам здається, що ви знаєте вже всі рецепти яблучних пирогів, то ми готові вас здивувати.
Складові:
Для основи:
Яблука (тверді, краще кислих сортів), очищені від шкірки і серцевини 1 кг
Борошно 150 г
Розпушувач 1 ч. л.
Сіль щіпка
Яйця 3 шт
Цукор коричневий (можна білий) 120 г
Молоко 100 г
Лимон 1 шт
Для скоринки:
Цукор коричневий (білий) 20 г
Вершкове масло 15 г
Рецепт приготування:
Підготувати форму 22-23 см діаметром (вистелити пергаментом або змастити вершковим маслом, обсипати манкою, надлишки струсити). Духовку розігріти до 180С.
З лимона зняти цедру і віджати сік з половини. Яблука нарізати тонкими пластинками ножем, на тертці або шинці комбайна. Полити лимонним соком.
Яйця збити з цукром (не сильно), додати молоко. Борошно просіяти з розпушувачем, перетерти з цедрою.
Змішати яєчно-молочну суміш з борошняною, вилити тісто на яблука, акуратно змішати, щоб тісто покрило плівкою яблука.
Викласти в форму, злегка притиснути рукою. Зверху присипати цукром і викласти шматочки масла.
ЯВипікати 40-60 хвилин. Подавати теплим або холодним. Мені більше подобається в холодному вигляді.
Залишити коментар