Фермери з Рівненщини готують джеми для військових
Багато українців увійшли до лав ЗСУ, щоб обороняти країну від російської навали. Аграрії – не виняток. У таких умовах дружини фермерів часто очолюють сімейний бізнес замість чоловіків, котрі перебувають на фронті. Так, директор кооперативу «Українські ягоди» (Рівненська область) Юрій Гураль пішов у ЗСУ, тож господарство очолила його дружина Вікторія, пише SEEDS.
Кооператив займається вирощуванням та доробкою ягід – малини і смородини. Також тут заморожують ягоди та виготовляють джеми. Солодкі смаколики, зокрема, передають і для українських захисників. Сімейному бізнесові вже сім років.
“Це стрімкий бізнес. Ягоди мають короткий термін зберігання. Якщо впродовж 12 годин їх не реалізувати, продукт стає непридатним. Користуємося методом шокової заморозки, який допомагає зберегти цінні властивості та вітаміни ягід. Маємо цех, де встановлені шокові камери (глибокої заморозки ягід до мінус 30 градусів) і камери зберігання (до мінус 20 градусів). Це дозволяє заробляти і у міжсезоння”, – зазначає Вікторія.
“Приємно, що не зважаючи на військовий стан, підприємці інвестують та продовжують свою діяльність. Саме такі малі виробництва, фактично, є основою зайнятості населення у малих селах віддалених від міст”, – говорить начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль.
Залишити коментар