Сб. 21 Грудня 2024

Для вашого здоров’я: варення з шовковиці “П’ятихвилинка”

Варення з шовковиці не лише смачне, а й корисне. Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт, який зекономить ваш час. Зауважимо, що для варення слід  вибирати стиглі, але не перестиглі ягоди.  Важливо не пом’яти їх і вибрати тільки цілі, без гнилі і плісняви. 

Перед приготуванням ягоди шовковиці потрібно промити, пересипати цукром і залишити на 6-8 годин.

  • Шовковиця – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Лимонна кислота – 2-3 г

Після того, як ви витримали шовковицю в цукрі, її потрібно поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити на слабкому вогні 5-8 хвилин, потім прибрати з плити на 5-10 хвилин і так повторити 5-6 разів. В самому кінці додати лимонну кислоту і перемішати варення ложкою – по консистенції воно повинно бути густим. Розлити варення у слоїки, попередньо їх простерилізувавши, закатати кришками і залишити вистигати.


Залишити коментар