Пт. 20 Грудня 2024

Стало відомо, від яких продуктів категорично треба відмовитися після 40

Щоб залишатися більш енергійними і активними, зберігати швидкий метаболізм і менше хворіти, у першу чергу варто переглянути свої харчові звички. Список з п’яти найнебезпечніших продуктів, які після досягнення 40-річчя краще викреслити зі свого раціону назавжди. Про це повідомляє Час Дій, пише agronews.ua.

М’ясо і птиця на грилі

Ще один різновид м’яса, від якого людям варто відмовитися — страви, що приготовані на грилі. Чим вищою є температура, за якої готується м’ясо або птиця, тим вищим є рівень небезпечних хімічних речовин у білку, які можуть викликати рак підшлункової залози і рак кишківника. Ці види раку найчастіше розвиваються у людей зрілого віку, а тому їм особливо важливо вчасно перейти на більш здорову дієту.

Десерти з замінниками цукру

Їсти менше цукру — дуже гарна ідея! Але лише не у тому разі, якщо ви замінюєте солодкі продукти на відповідні десерти та напої, що містять штучні підсолоджувачі. Ці продукти — справжня інсулінова бомба, яка може не лише нашкодити вашому обміну речовин, але й вплинути на рівень резистентності до інсуліну і у підсумку підвищити ризик розвитку діабету другого типу.

Мигдальне або соєве молоко

Відмова від молочних продуктів — дуже погана ідея для жінок, які перетнули 40-річний рубіж. Річ у тім, що з віком ми втрачаємо кальцій, а з настанням менопаузи цей процес стає дедалі швидшим. Вашому організму необхідний кальцій, щоб підтримувати кістки сильними, а також попереджати розвиток остеопорозу. У жодному разі не відмовляйтеся від молока і молочних продуктів, а також за необхідності приймайте додатково вітамін D.

Гострий соус

Гострі соуси категорично не підходять для жінок, які проходять через менопаузу. Найчастіше такі соуси збагачені натрієм, який є дуже небезпечним для здоров’я кісток. Крім того, він може спровокувати розвиток гіпертонії.

Якщо ви звикли до гостренького, додавайте у їжу перець чилі: речовина капсаїцин, що міститься у ньому, допоможе знизити тиск, а ще — помітно пришвидшить ваш метаболізм.

Макаронні вироби

І взагалі будь-які продукти, у яких багато рафінованих вуглеводів. Випічка з білого борошна, макарони (ті, що не з твердих сортів пшениці), білий рис — усе це продукти з високим глікемічним індексом, які швидко підіймають рівень цукру у крові і підвищують ризик розвитку діабету.


Залишити коментар