Вт. 23 Квітня 2024

Стало відомо, кому в Україні підвищать пенсії

пенсія

Українським пенсіонерам у 2022 році таки перерахують пенсію, причому тричі. Наприкінці року середня пенсія по Україні становитиме не менше 4500 грн. Зросте мінімальна і як наслідок максимальна виплата. Підвищення відбудуться у липні, жовтні та грудні. У Міністерстві соціальної політики пояснили, як все буде відбуватися. Про це повідомляє gsminfo.com.ua, пише  agronews.ua.

Підвищення відбуватиметься у три етапи

Вже в липні відбудеться зростання мінімальної та максимальної виплати. Перша зросте до 2 027 грн, а друга до 20 270 грн. В жовтні відбудеться перерахунок за віком. Стосуватиметься він наступних категорій громадян:

  1. Пенсіонерам, яким більше 65 років і які мають весь необхідний стаж, піднімуть виплату до 2 680 грн.
  2. Пенсіонерам, яким виповнилося 70 років, і які мають необхідний стаж, де 30 років для жінок і 35 для чоловіків, піднімуть пенсію до 3000 грн.
  3. Тим кому виповнилося від 70 до 75 років, дорахують по 300 гривень щомісячної доплати. До цієї категорії входить понад 1,7 мільйона українців.

У грудні відбудеться чергове підвищення у зв’язку із зростанням прожиткового мінімуму. Відтак мінімалка становитиме 2 093 грн, а максимальна пенсія — 20 930 грн.

Всі хто має достатню кількість стажу, і кому виповнилося від 60 до 70 років зможуть претендувати на 2500 грн мінімальної виплати.

Віднедавна українцям дозволили виходити на пенсію достроково

Під час війни дуже багато підприємств припинили роботу, а маса людей потрапили під скорочення, чи змушені були тікати в інші регіони. В результаті цього Уряд вніс деякі поправки до пенсійного законодавства. Тепер ті особи, які мають весь необхідний стаж і яким залишилося 1-1,5 роки до виходу на пенсію, можуть оформлювати її вже. Для уточнення деталей, потрібно звертатися до відділень Пенсійного фонду.

Нагадаємо, що Нідерландець-власник ферми в Україні виступив перед Європарламентом.


Залишити коментар