Як українці господарювали на своїй землі століття тому

Як українці господарювали на своїй землі століття тому

Українці мають репутацію гарних господарів. На початку ХХ століття стрімкого поштовху зазнав розвиток малого та середнього аграрного бізнесу, а також переробки. Україна була не лише житницею, а й великим виробником цукру. Більше того, якихось 120-150 років тому Україна була світовим центром виробництва устриць. Чорноморський делікатес експортували до Франції та інших європейських країн, пише SEEDS.

Після економічних реформ селяни змогли отримати дешеві довготермінові кредити на землю і обробляти вже свої десятини. Почався стрімкий розвиток промисловості. Утім, захоплення країни більшовиками, колективізація та інші наслідки “червоного господарювання” завадили розвиватися економіці демократичним шляхом.

Як же воно було сто років тому? Пропонуємо переглянути добірку історичних фото та дізнатися.

Так виглядали українські жнива сто років тому

Зерно молотили ціпами на току

Галузь тваринництва теж розвивалась

А так виглядали ярмарки, де селяни продавали вирощене та надбане

Ярмарок у великому місті

Так господині прали біля річки

А ось так “несе Галя воду”

І наприкінці – урок стилю від українок початку ХХ століття.

Залишити коментар