Пт. 19 Квітня 2024

Як розпізнати якісний шоколад (перелік ознак)

Асортимент шоколаду на полицях магазинів вражає своєю різноманітністю. Проте не всі ласощі, доступні споживачам, можна назвати якісними й смачними. Нерідко випрбники економлять на натуральних складниках солодощів, додають у кондитерку дешеві гідрожири чи соєві продукти.

На щастя, високоякісний шоколад нескладно розпізнати, орієнтуючись на кілька показників.

Пропонуємо вам перелік ознак, які притаманні справжньому шоколаду.

1. Така плитка ламається із сухим тріском і в жодному разі не тягнеться.

2. На зламі повинна бути присутня яскраво виражена матовість, у той час як сама шоколадна плитка має гладку блискучу поверхню й однорідний колір.

3. Якщо покласти невеликий шматочок шоколаду на язик, він умить розтане (чого не відбувається в тому випадку, якщо какао-масло замінено на жири). Відбувається це тому, що какао-масло тане вже при температурі +32 градуси.

4. Шоколад називають гірким, якщо какао в ньому більше 50%, і чорним – якщо близько 40%. Якісним вважають молочний шоколад із вмістом какао 35-40% та обов’язковим додаванням натуральної ванілі.

5. Етикетка повинна бути без орфографічних помилок. Їх наявність може свідчити про можливу фальсифікацію продукту.

6. Зверніть увагу на ціну: якщо вона значно нижча від ціни на аналогічні вироби інших фірм і вміст какао-продуктів на обгортці не позначено, – на високу якість такого продукту сподіватися марно.

7. Не забувайте також перевіряти дату виробництва та термін реалізації солодощів.

 


Залишити коментар