Чому дорожчає молочка: оприлюднено три головні чинники

Чому дорожчає молочка: оприлюднено три головні чинники

Молокопродукти не знижуються в ціні. За вісім місяців поточного року їх вартість у найбільших торгових мережах зросла приблизно на 6,5%. Як вважають експерти Асоціації виробників молока, на здорожчання молочки впливають передусім три фактори.

Так, ріст цін зумовлений:

  • стрибком світових цін на зернові та бобові культури – складові компонентів раціонів для корів – та зростанням собівартості молока-сировини,
  • внутрішнім дефіцитом сирого молока,
  • сезонним зростанням попиту та ціни молока-сировини з другої половини літа.

Найбільше подорожчали:

  • сичужні сири (від 13 до 20%),
  • питне молоко (на 5,9%),
  • кисломолочний сир (на 4%).

Ріст цін кінцевої продукції прогнозується і надалі, найбільше – на сичужні сири, кисломолочний сир, сметану. Одним із додаткових факторів виступить очікуване підвищення тарифів на енергоносії.


Залишити коментар




Отримуйте найсвіжіші новини у соцмережах:

Facebook

Twitter

Ознайомлений(а)