Сб. 20 Квітня 2024

Оприлюднені основні покупці шампіньйонів

Попри деяку пасивність процесів на оптових ринках країни, продавці грибів успішно реалізують шампіньйони. Як з’ясувалося, є кілька категорій покупців цієї продукції.

Один з підприємців на ринку Троєщина в Києві, зазначив представникам видання, що активніше почали купувати печерицю роздрібні торговці, пише UMDIS.

«Влітку вони торгували овочами та фруктами. Зараз, коли вони відійшли, на столах звільнилося місце і його заповнюють грибом», – відзначив підприємець.

Найкраще продається біла печериця. Ціна за хороший гриб першого сорту сягає 35-37 гривень за кілограм. Але купують також коричневу печерицю і гливу. Попит на них не дуже великий, але їх небагато на ринку.

У Львові на Шуварі якихось змін поки не помітили. Ціна на хороший гриб становить 38-39 гривень. Купують однаково стабільно як роздрібні продавці для своїх торгових точок, так і кафе і ресторани.

У Херсоні на оптовому ринку попит на печерицю теж не дуже високий, але ціна трохи вища. Сьогодні печериця коштує близько 39-40 гривень. Основні покупці – роздрібні торговці грибом. Кафе і ресторани купують менше, але це звичайна ситуація.


Залишити коментар