Чт. 25 Квітня 2024

В Україні додадуть в ціні солодощі

З початку поточного року в Україні відбувся стрибок цін на кондитерські вироби. Вартість солодощів зросла на 25-30% відсотків. Проте спеціалісти прогнозують подальше поступове здорожчання ласощів, що ймовірно відіб’ється на гаманцях українців. Причина такої ситуації з кондитеркою криється у змінах цін на газ.

Такі перспективи озвучив президент асоціації “Укркондпром” Олександр Балдинюк, пише УНІАН.

“Прогнозується подальше зростання цін на кондитерську продукцію на 5-7%, при тому, що зростання цін на кондитерські вироби з початку року вже становить 25-30%”, – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що з липня 2021 року спостерігається падіння виробництва кондитерської продукції. Зокрема, виробництво карамелі та шоколаду скоротилося на рекордні 25,9% порівняно з липнем минулого року. У серпні падіння продовжилося і склало 12,5%.

“Схожі темпи падіння виробництва спостерігалися хіба що в 2014 році, але тоді це пояснювалося закриттям російського ринку і початком війни”, – підкреслив Балдинюк.

Крім того, імпорт солодощів в Україні зріс на рекордні 28,8% за перше півріччя цього року.

За словами Балдинюка, головною причиною різкого скорочення виробництва солодощів стало значне подорожчання цукру українського виробництва, адже цей товар вже рік є найдорожчим у світі, а імпорт цукру з-за кордону заблокований надвисоким митом.


Залишити коментар