Пт. 29 Березня 2024

Лідери виробництва бананів опублікували тривожну заяву

Виробники та експортери бананів з Еквадору, Колумбії, Гватемали, Гондурасу, Домініканської Республіки та Коста-Ріки, частка яких становить 60% від загального світового виробництва цього виду фруктів, опублікували заяву, в якій говориться, що значне зростання виробничих витрат на вирощування і постачання при зниженні цін реалізації бананів ведуть до порушення стійкості галузі.

Про це пише EastFruit.

Зростання цін на добрива (+ 35-45%), картон (+ 30%) і пластик (+ 45%) для упаковки, скорочення виробництва , жорсткість стандартів вирощування бананів, впровадження заходів біобезпеки для запобігання поширенню вірусу TR4, зростання вартості морських перевезень (до 62%) через дефіцит контейнерів, все це призвело до збільшення витрат на вирощування і експорт бананів в країнах Латинської Америки.

Дана ситуація негативно позначається на економічній стійкості і конкурентоспроможності бананової галузі, яка до того ж постраждала від природних явищ і пандемії COVID-19. Як пише Fruit-inform, в 2021 році оптова ціна на банани була найнижчою на останні десять років – 10 євро за 18,5 кг.

«Від стану бананової галузі в країнах Латинської Америки залежать більше 808 тис. сімей. Необхідно, щоб відповідальність за галузь несли не тільки країни-виробники та експортери, а всі учасники, в тому числі і країни-імпортери. Залученість всіх учасників забезпечить стійкість світової бананової індустрії», – йдеться в заяві учасників бананової галузі, опублікованому на порталі Freshplaza.


Залишити коментар