Пт. 19 Квітня 2024

Чоловік з Рівненщини захоплюється бджолярством та утримує велику родину

У сім’ї Миколи Давидюка з Рівненщини — 14 дітей. Багатодітний батько встигає не лише забезпечувати велику родину, а й займатися бджолярством. Наразі пасічник опікується майже чотирма десятками бджолиних сімей. Зізнається, що любить поласувати медом і навіть їхні укуси називає своєрідною терапією.

— Пасікою почав займатися ще з малих літ: як батько мене став брати на мотоцикл, — розповідає Микола Давидюк (на знімку). — Ще мій прадід бджіл тримав. Я його в очі не бачив, але зберігся знімок, де він стоїть біля вуликів, оббитих соломою. Пам’ятаю, у діда це фото висіло в такій великій старій рамці — він теж займався бджолярством, як і його батько. А тепер я.

На пасіці пана Миколи живе приблизно 40 бджолиних сімей. Роботи вистачає: наприклад, щоб переглянути всіх медоносних комах, треба виділити хоча б два дні на тиждень. Але батькові допомагає син Микола. «Дід віддав йому декілька вуликів. Бачу, що в нього є до цього інтерес. Він сам за ними доглядає і навіть свій мед збирає», — розповідає пасічник. Загалом же у родині Давидюків 14 дітей. Про цей факт пан Микола розповідає з гордістю і додає: «Поки що 14».

Цьогорічний медовий урожай оцінює як посередній: «Трохи засушило, а нині дощі та холодно, то бджоли теж сидять. У міцних сім’ях є мед, а слабенькі навіть себе не прохарчували».

Джерело “Голос України”


Залишити коментар