Пт. 29 Березня 2024

Німецькі фермери більше не хочуть розвивати бізнес на свинях

Німецькі фермери у розпачі і хочуть виходити з бізнесу, пов’язаного зі свинарством. Свинарство у країні занепадає через багато вагомих причин. Деякі з них нові, як от обмеження, пов’язані з коронавірусом. Інші — впливають на занепад свинарства тривалий час.

Свинарство Німеччини у глибокій кризі, яку спричинила низка негативних чинників упродовж останніх років: скорочення споживання свинини населенням, погіршення погодних умов, що впливає на тривалість і активність сезону барбекю, скорочення продажів для готельно-ресторанних бізнесів через обмеження COVID-19, заборона на експорт німецької свинини через африканську чуму свиней.

Галузеві асоціації звертаються до уряду з проханням виділити кошти на компенсацію виробникам свинини у випадку виходу з бізнесу.

Уряд не погоджується, адже скорочення внутрішньої пропозиції доведеться компенсувати імпортом.  А тому готові спільно зі стейкхолдерами шукати вихід із ситуації, що склалася.

Наразі фермери, переробники, рітейл та профільні відомства починають низку круглих столів для випрацювання стратегії порятунку галузі.

Джерело “PigUA.info”


Залишити коментар