Чт. 25 Квітня 2024

У Львові розвиватимуть міське городництво та садівництво

У понеділок, 13 вересня, міська влада Львова, представники комунальних підприємств і громадські активісти підписали меморандум щодо спільного проведення інформаційно-просвітницької діяльності стосовно міського городництва та садівництва.

Головною практичною складовою співпраці вбачається створення публічного саду-городу з акцентом на пермакультуру, органічне виробництво та природоорієнтовані рішення у парку «Залізна вода» між вулицями Юрія Мушака та Дібровна на території колишнього Львівського розсадника. Про це поінформували у пресслужбі Львівської міської ради.

Керівниця управління екології та природних ресурсів ТМР Олександра Сладкова пояснила, у чому полягає цінність цієї ідеї.

«Декілька років тому я дізналася, що руїни теплиць у парку «Залізна вода» мають довгу історію, що пов’язана з відомим міським садівничим Арнольдом Рерінгом. Коли ж я побачила це місце, то зрозуміла, що воно має великий потенціал: локація у декількох хвилинах від зупинки «Академія Мистецтв», там є будиночок садівника та залишки прекрасних рослин. З того часу я чекала, що комусь у Львові стане потрібна серйозна база для популяризації напрямку urban gardening, тобто громадського саду-городу. І нарешті такі люди знайшлися, й ми спільно відновлюємо 100-літні традиції садівництва у нашому місті», – відзначила Олександра Сладкова.

 


Залишити коментар