Пт. 19 Квітня 2024

Купуйте за безцінь: в Україні подешевшали сливи

Торік сливи коштували дорожче через неврожай. Цьогоріч в Україні більшість фруктів та овочів загинули через заморозки навесні та рясні дощі на початку літа. Але сливи дали гарний врожай. Площі під сливу кожного року збільшується, адже цей фрукт експортується до Євросоюзу.

Водночас вартість слив в Україні за рік знизилася у півтора рази. На сьогоднішній день фрукти продають на оптових ринках за 7-8 грн/кг. За останні чотири роки таких низьких цін на сливу українці не пам’ятають.

На базарах сливи на сьогоднішній день коштують в середньому 15-35 грн/кг, залежно від сорту, а в магазинах фрукти можуть коштувати і дорожче, але також залежить від сорту та якості фруктів.

Попри це, технології вирощування, і технології тривалого зберігання слив, не кажучи вже про торговельні контакти і досвід експорту, в Україні не так добре розвинені. Для українських аграріїв слива, як і раніше, залишається додатковим нішевим напрямком бізнесу. Щороку цей бізнес розвивається усе більше, що безумовно дуже добре для українського фермерства у цілому.

Джерело Todаy.ua


Залишити коментар