Чт. 25 Квітня 2024

Через карантинні заходи австралійські фермери знищують посадки полуниці

Виробники полуниці в Південному Уельсі та Вікторії обурені впливом карантинних заходів COVID-19 на продажі продукту в регіоні. Через зменшення попиту вони змушені знищувати частини власних посадок, щоб не працювати в збиток. Про це повідомляє abc.net.au.

Президент Асоціації виробників полуниці Квінсленду Адріан Шульц підрахував, що в пік вегетаційного сезону ягоди попит скоротився на 50 %, через обмеження торгівлі в зв’язку з епідемією коронавірусу.

«Це сенсорний продукт. Люди бачать полуницю на прилавках і тоді купують. Тому нам потрібні люди, які проходять через великі магазини, магазини фруктів та овочів. Відсутність ресторанів, кафе, пекарень, торгових магазинів також має значний вплив», — розповів голова асоціації.

Поля красивих стиглих фруктів знищують фермери в Квінсленді, оскільки ціна полуниці падає нижче собівартості продукції.

«Середня вартість виробництва полуниці становить приблизно $1,30 за 250 гр. Деякі супермаркети продають полуницю за $1, щоб реалізувати залишки ягоди» — повідомив Адріан Шульц.

Тому виробники розіслали SOS-сигнали, просячи австралійців скористатися низькими цінами та купити їх полуницю та врятувати ягідники від знищення.

Джерело “Куркуль”


Залишити коментар