Пт. 19 Квітня 2024

Озвучено перелік технічних проблем, які можуть виникати при купівлі або продажу землі

У липні в Україні відкрили ринок землі. За цей час в його рамках було укладено понад 15,5 тисяч угод. Проте інколи при оформленні цих процесів виникають технічні проблеми. У Телеграм-каналі “Земельна розвідка!” розповіли про ті, з якими люди стикаються найчастіше.

Довготривала перевірка документів

До 1 липня поточного року угода купівлі-продажу земельної ділянки оформлювалась в одну дію. На сьогодні є декілька нових активностей і нових правочинів. Деякі з них нагадують цілий «квест», який віднімає багато часу.

Недосконалості законодавства

Вся проблема криється в формулюванні законів про ринок землі, тому що для осіб, які володіють першим переважним правом, наприклад, мають ліцензію на видобування копалин, є можливість відмови. А якщо говорити про орендарів, то такий тезис відсутній у законі.

Відмова нотаріусів укладати угоди купівлі-продажу

Нерідко нотаріуси відмовляли в укладенні угод, пояснюючи це тим, що у них немає доступу до реєстру ДЗК, або довготривалістю процедури. Чому нотаріуси не можуть отримати доступ ДЗК — велике питання. Можливо, вони неправильно виконують певний пункт інструкції або це навмисно пролонгується замість слів «ми не знаємо як».


Залишити коментар