Чт. 28 Березня 2024

В Україні садівники ділитимуться досвідом на конференції

10 та 17 вересня на Одещині відбудеться всеукраїнська конференція «Фундук та мигдаль – очима професіоналів». Перша, фундукова частина, відбудеться в господарстві, яке має 820 га фундукового саду, запрошені фундуківники, що мають 930 та 550 га насаджень.

Про це повідомляє Українська горіхова асоціація.

10 вересня відбудеться перша частина форуму, присвячена фундуку, на базі другого за площею в Україні (820 га) високотехнологічного промислового саду фундука ТОВ «Філберт» (с.Холодна балка, Одеської області). Мова піде про створення і розвиток фундукових садів, переробку та реалізацію фундука.

На конференцію зберуться провідні фундуківники України керівники найбільших садів фундука в країні: ТОВ «Мілкор» (930га), ТОВ “Континент» (550га) та інші. Досвідом поділяться зарубіжні фахівці Іван Ладжаревич – власник розплідника «DOO «Lađarević 80» з Сербії і Владо Моуліс – власник розплідника «Gospodarstvo Moulis» з Хорватії.

Друга частина конференції, 17 вересня, збере в Болградському районі горіхівників, які планують створювати мигдальні промислові сади.

Джерело AgroTimes


Залишити коментар