Чт. 28 Березня 2024

Роман Лещенко спрогнозував, наскільки зростатимуть в ціні земельні ділянки

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко пояснив, чому закликає українців не спішити з продажем землі. Урядовець переконаний, що ділянки поступово додаватимуть у ціні. Про це йдеться на сайті міністерства.

«Земля буде дорожчати як мінімум на 7-10% в рік. Орендна плата теж зросте. Суспільство нас почуло, я гордий, що люди проявили мудрість. Понад 95% власників землі не планують найближчим часом продавати свою власність. За перші два місяці укладено понад 13 тис. угод, все відбувається в штатному режимі, жодного ажіотажу. Все, що відбувається, показує, що цивілізовані правила набагато краще. Сьогодні земля – найкращий депозит, який постійно зростає в ціні і створює дохід», – зазначив Роман Лещенко.

Роман Лещенко вважає, що це дозволить перейти на інший рівень інвестицій.

«Коли є тверда застава (як-от земля), банки та держава можуть надавати довгострокові програми фінансування. Отже, власники матимуть змогу сміливіше вкладати кошти, скажімо, в зрошення. Будуть краще доглядати за землею і дотримуватися сільськогосподарських технологій», – підкреслив Міністр.

 


Залишити коментар