Чт. 28 Березня 2024

На Полтавщині зварили 300 літрів сливового варення

На Полтавщині відбувся традиційний культурно-гастрономічний фестиваль «Опішня СливаФест». Три роки тому захід започаткував голова Опішнянської територіальної громади Полтавського району Микола Різник, аби повернути популярність сливі.

Ще не так давно фрукт був дуже поширеним у регіоні, але оскільки його немає куди збувати, люди почали позбуватися сливових садків. Аби привернути увагу до проблеми, народився тематичний фестиваль. Особливу увагу на святі приділили місцевому сорту сливи –  угорській опішнянській.

На дійстві готували різноманітні страви зі сливами – пекли пироги, м’ясо, борщ, вареники. Також на заході можна було спробувати квашені і фаршировані сливи. Дійшло навіть до встановлення рекорду: за різними рецептами на фестивалі приготували 300 літрів сливового варення. Також організатори пригостили учасників шпундрою. Цю страву у свої “Енеїді” згадував ще Іван Котляревський.


Залишити коментар