Пт. 29 Березня 2024

Експерт прогнозує підвищення цін на цибулю

На Вінниччині підбивають підсумки врожаю овочів з «борщового набору». Як зауважують місцеві фермери, цього сезону гарний врожай картоплі. Але через дощову погоду не вродила цибуля. Про це повідомляє vinnitsa, пише agronews.ua.

Тому на неї цьогоріч підніметься ціна. Проте не зміниться розцінки на буряк, які залишаться на тому ж рівні, як і у 2020-му. Більш детально спрогнозувати прайси на городину як на ринках, так і у магазинах країни, ми звернулися до Вадима Кричковського, фермера з багаторічним стажем та експерта в економічних питаннях.

«Цього року врожай на Вінниччині непоганий. У порівнянні з минулим роком, за деякими позиціям, й на 30% вищий. Ближче до осені ціна на картоплю дещо зросла. У порівнянні з ранішньою. Якщо рахувати за гуртовими розцінками (всі наступні розцінки декларуються за гуртовими цінами, – примітка автора), ціна буде у межах п’яти гривень за кілограм. Морква – 5-6 гривень. А от ціни на буряк не підвищаться. Якими були у 2020-му – до чотирьох гривень, так і залишаться», – зауважує Кричковський.

За його інформацією, розцінки значно зростуть на цибулю.

«Через дощову погоду багато цибулі повимокало. І так само по регіонах півдня країни. Тому в осінній період кілограм, згідно з гуртовими цінами, віддаватимуть по 6-7 гривень. А от вже взимку ціна вдвічі підстрибне. Морква ж до грудня коштуватиме 7-8 гривень», – прогнозує фермер.

Якщо такими очікують ціни за гуртовими цінами, то на полицях ринків та магазинів вони підвищаться на 30-40 %. Ймовірніше за все, овочі, які виростили в Україні, не підуть на експорт, а розійдуться на торгові полиці по країні.


Залишити коментар