Вт. 19 Березня 2024

Оприлюднено закупівельні ціни на соняшник

Тривале подорожчання пальмової олії підтримує котирування соєвої та соняшникової олії, завдяки чому закупівельні ціни на соняшник в Україні на початку сезону залишаються на високому рівні.

Про це повідомляють аналітики електронної зернової біржи GrainTrade.

За даними торгівельної асоціації SSPOMA, в період 1-25 серпня виробництво пальмової олії в Малайзії виросло у порівнянні з аналогічним періодом липня на 8,5% внаслідок вищої врожайності. Водночас експорт за цей же період знизився, за даними сюрвейєрів, на 12-13%, що може розвернути ціни донизу, якщо така тенденція збережеться.

Грудневі ф’ючерси на соєву олію на біржі в Чикаго впали на 3,3% до 1305 $/т під тиском зниження цін на сою та песимістичних настроїв ринків через теракти в Кабулі.

На біржі в Даляні котирування на пальмову олію виросли на 0,6% до 1286 $/т, а на соєву – на 0,5% до 1413 $/т.

В Україні ціни на соняшникову олію залишаються на рівні 1280-1330 $/т FOB для поставок у вересні – листопаді, проте попитом користуються поставки з пізнішими термінами.

Завдяки високому рівню цін на соняшникову олію закупівельні ціни на соняшник на старті сезону сягають 15,5-16 тис. грн/т з доставкою на завод, а за швидкі поставки окремі покупці готові платити до 16,5 тис. грн/т.

Опади, що пройшли на всій території України та триватимуть ще тиждень, затримають збирання соняшника на півдні, що підтримає ціни на перші поставки на високому рівні. Але по мірі збільшення пропозицій ціни можуть знизитися.

Джерело AgroTimes


Залишити коментар