Кому не варто “насідати” на волоські горіхи

Наближається осінь і зовсім скоро збиратимемо урожай волоських горіхів. Смачними та поживними плодами так і хочеться ласувати щодня. Проте дієтологи та медики зазначають, що декому вживання волоських горіхів може нашкодити. 

Клітковину, вітаміни і мінерали, корисні жири , Омега-3 кислоти і ще безліч важливих для здоров’я мікроелементів міститься у волоських горіхах. Чому потрібно їсти волоські горіхи, скільки горіхів варто їсти в день, як їх правильно вживати і кому взагалі не варто їсти волоські горіхи – розповіла психолог, дієтолог, консультант по здоровому харчуванню Ксенія Рен.

Волоські горіхи містять безліч вітамінів: B2 і B12, A, D C, E, K, ненасичені жирні кислоти омега 3 і омега 6, – а значить, це і чисті судини, і прекрасна якість шкіри. Також горіхи містять фосфор, марганець, йод, калій, магній, селен, кобальт і багато інших корисних речовин і макроелементи.

Волоські горіхи калорійні, в них багато білка, тому вони є незамінним інгредієнтом вегетаріанського і веганського раціону. Масло ж волоських горіхів має регенеруючі, протизапальні, бактерицидні властивості, зміцнює імунітет і збільшує ресурси організму для боротьби з хворобами.

Волоські горіхи рекомендують вживати в їжу не тільки для підтримки імунітету в цілому і насичення організму корисними речовинами а ще при виснаженні, для захисту від радіації, поліпшення пам’яті, зняття нервової напруги. Однак волоський горіх – продукт алергенний і підходить далеко не всім.

Горіхи дуже поживний продукт: буквально 8-10 горішків здатні вгамувати голод людини, але не потрібно забувати, що в них міститься багато жирів. Не потрібно зловживати горіхами, так як вони відносяться до алергенних продуктів, особливо обережно слід давати горіхи дітям.

Джерело “Сьогодні”


Залишити коментар