Ср. 24 Квітня 2024

Як розпізнати підроблену каву: перелік ознак

Зазвичай покупці, “полюючи” за якісною кавою, орієнтуються на ціну продукції. Люди вважають, що чим дорожче вартує кава, тим більше вона смакуватиме. Проте ціна кави – не гарантія захисту від підробки.

Найсумніше те, що крім дешевого сировини (браковані зерна, відходи кавового виробництва) під час приготування так званої «кави» використовують також інгредієнти, які взагалі не мають відношення до кавової промисловості, наприклад, солод або цикорій. Виробляти підроблену каву вигідно.

Чим небезпечна підроблена кава?

Неякісна кава негативно впливає на нервову систему людини. А також, на травлення і навіть на серце (часто підроблена кава може стати причиною виникнення тахікардії). Тим, хто зловживає кавовими сумішами, загрожують головні болі. Пам’ятайте також про те, що штучний кофеїн викликає звикання. Перед тим як купити кави в Україні, рекомендуємо вам перевірити його якість.

Як відрізнити підроблену каву від справжньої?

Натуральна кава – це найпопулярніший напій у світі, тому не дивно, що у нього величезна кількість підробок. Підробки в сегменті розчинної кави найбільш поширені. Зернову кави підробити складніше, проте деякі умільці здатні і на це. Дорогі сорти кави просто не можуть коштувати дешево, пам’ятайте про це. Технологія вирощування кавових зерен і їх обробка вимагає чималих витрат.

Відрізнити підроблену каву від справжньої не так вже й важко. Пропонуємо вам кілька способів перевірки якості кави:

Натуральна кава має специфічний запах. Якщо такий відсутній, вам варто задуматися про те, чи не намагаються вам продати обсмажені жолуді або, наприклад, зерна якихось злаків.

  • Справжня кава не залишає осаду при опусканні її зерен в воду.
  • На зрізі кавового зерна високої якості чітко помітні ядро і кавова оболонка.
  • Мелена натуральна кава складається з твердих частинок.
  • Борошняні боби при натисканні просто розсипаються.
  • Чорнуватий або синюватий відтінок кавових зерен говорить про їх зіпсованість.
  • Протріть кавові зерна паперовою серветкою. Залишилися сліди? Якщо так, то зерна підфарбовані свинцевими фарбами. Вона може завдати шкоди здоров’ю.
  • На упаковці кави обов’язково повинен бути вказаний термін його придатності.

Джерело: “Кавова мапа”


Залишити коментар