Вт. 23 Квітня 2024

Без стерилізації і консервантів: рецепт солоних огірків на зиму

За смаком ці огірки схожі з бочковими. Вони чудово підійдуть для приготування розсольнику, салатів, піци та інших страв. Скористайтеся цим простим рецептом і ви.

Інгредієнти

  • для розсолу на 1 літр необхідно додати 50 гр. солі;
  • гострий перець, часник і зелень — за смаком.

Покроковий опис рецепта

1. Обрізати огірочки з двох сторін. На дно каструлі викласти гілки смородини, сухий кріп, лист хрону, часник, нарізаний перець чилі. Зверху покласти огірки. Поверх огірків ті ж інгредієнти, які викладені внизу. Повністю залити каструлю кип’яченою водою. На кожен літр води додавати по 50 гр солі.

2. Накрити марлею-рушником придавити вантажем, залишити на 3-4 дні.

3. Витягти огірки, процідити і прокип’ятити розсіл, до кип’ятіння рекомендовано додати листя смородини або дуба. У банку додати перець чилі, лавровий лист, часник, огірки, зелень, залити кип’яченим розсолом. Потім дати банці охолонути, вилити розсіл, прокип’ятити ще раз і залити назад, закрутити кришку, перевернути, накрити ковдрою.

Джерело “Прості рецепти”


Залишити коментар