Сб. 20 Квітня 2024

Фермери розвивають культуру сироваріння на Поліссі

На сімейній фермі на Житомирщині виготовляють 5 видів сирів з білою пліснявою, майже 10 видів – з блакитною пліснявою та один – із бреві бактеріями, який має різкий аромат і ніжну структуру. Власниця ферми Катерина Приходько виступає проти системи швидкого харчування.

Водночас підприємство є учасником руху Slow Food. В його основі – започаткування ресторанів, де готують більш корисну та здорову їжу, користуються надбаннями національної кухні.

На фермі, як зауважила Катерина Приходько, молоко отримують з власних тварин. Для його отримання на фермі утримують корів породи Джерсі та англо-нубійських кіз. Тварини не привезені, а вирощені в Україні й адаптовані до тутешніх умов. Ці породи обрали, бо саме їх молоко підходить під виготовлення крафтових сирів.

Власниця зацікавлена у розвитку гастротуризму та культурі сироваріння.

Крафтова унікальність продукції сімейної ферми полягає у тому, що сири виробляємо в певну пору року, коли молоко має відповідну жирність та амінокислотний склад.

Джерело “Укрінформ”


Залишити коментар