Ср. 17 Квітня 2024

Як обрати смачні та солодкі персики

Як вибрати смачні персики? Актуальне питання, адже на прилавках їх нині чимало. Щоб зрозуміти, чи солодкий фрукт – варто лиш його понюхати. Чим більш насичений аромат, тим солодшим він має бути.

Персик – фрукт, який швидко псується. Пам’ятайте, що він має бути пружним, а не в’ялим та надто м’яким. Шкірка повинна бути гладкою, без плям та вм’ятин. Якщо колір персика здається надто яскравим, очевидно, він є результатом хімічної обробки.

Надавайте перевагу фруктам, які продаються на вагу, адже ті, що фасовані, можуть бути зіпсовані. Солодкими ж будуть ті персики, які всередині мають білі та рожеві прожилки. З жовтою м’якоттю персики менш солодкі та не гірші від попередніх. Утім не купуйте надто тверді персики, вони швидше за все недозрілі.

Зверніть увагу на кісточку фрукта, якщо вона розламалась чи надто зморщилась – скоріш за все, персик добре оброблений хімією.

Не забувайте, що перед тим, як їсти персик, треба добре його помити. Адже на шкірці знаходиться безліч бактерій і грибків, які легко пронести в організм.


Залишити коментар