Чт. 25 Квітня 2024

Як можна нашкодити організмові свіжими ягодами та фруктами

Свіжі й запашні фрукти та ягоди насичують наш організм корисними вітамінами та мікроелементами, проте за певних умов ці літні ласощі можуть нашкодити.

Смакуючи дари садів і городів, слід дотримуватися певних правил, заявляє дієтологиня та food-консультантка Мирослава Ульяніна у бесіді з журналістами “НВ”.

Дієтологиня зазначає: не варто вірити міфові, що вітамінами та мікроелементами можна наїстися наперед, наприклад, у ягідний сезон. Це твердження хибне. Натомість важливо слідкувати за тим, аби впродовж цілого року наше харчування було збалансоване і позитивно впливало на здоров’я.

Фрукти і ягоди краще вживати зранку, під час першого чи другого сніданку. Щоденна норма ягід для дорослої людини – приблизно 300 грамів, фруктів – 200. Якщо ж надто захопитися дарунками літа, можна добряче “почистити” кишківник. Коли ж вам дуже засмакують кислі ягоди, пильнуйте, щоб не підвищилась кислотність у шлунку. Втім якісь масштабні проблеми зі здоров’ям від одноразового переїдання ягодами та фруктами, як правило, не виникають.


Залишити коментар