Ср. 24 Квітня 2024

Імпорт сиру в Україну встановив новий рекорд

Імпорт сичужного сиру в Україну в березні 2021 року склав 3,7 тис. тонн (твердого/напівтвердого – 1,8 тис. тонн і 1,9 – тис. тонн білих сирів).

Про це йдеться в повідомленні «Інфагро».

«Це абсолютний місячний рекорд імпорту за всю історію України, і, що дуже сумно, навряд чи цей рекорд буде останнім», – відзначають експерти, пояснюючи, що собівартість виробництва сиру в Україні залишається високою через дорожнечу сировини.

Аналітики зазначають, що українські сировари не наважуються збільшити ціну на свій товар – на ринку дуже велика пропозиція дешевого імпортного сиру.

«Але через пару тижнів Великдень і цілий ряд вихідних. У цей період продажі сиру зазвичай помітно зростають. Продавці хоч і не збільшать ціни, але постараються мінімізувати акційні знижки», – прогнозують у «Інфагро».

Також повідомляється, що експорт сирних продуктів в першому кварталі скоротився на 12%. У березні з країни вивезли 1,7 тис. тонн такого товару.

«На зростання продажів розраховувати не варто, ціни низькі, продавати невигідно», – констатують фахівці.

Активний експорт плавлених сирних продуктів до Іраку. За березень експортовано цього товару близько 900 т. А в цілому за перший квартал його продажі зросли майже в 5 разів. Правда і імпорт справжнього плавленого сиру збільшився в першому кварталі на чверть, до 1,3 тис. тонн.

«Експорт справжнього сиру в минулому місяці виріс до рівня понад 400 тонн», – повідомляють фахівці.


Залишити коментар