Сб. 20 Квітня 2024

У Дніпрі в кав’ярні обмінюють пластикові пляшки на безкоштовну каву

В одній із кав’ярень Дніпра розпочалася акція з обміну пластикових пляшок на безкоштовну каву. За словами організаторів,  вторговані кошти після утилізації пластику, направлять до благодійного фонду, який опікується тваринами в притулках.

Повідомляє SEEDS.org.ua за інформацією Суспільне Дніпро.

Зазначається, що за 5-кілограмовий пакет, наповнений  пластиковими пляшками, можна безкоштовно випити еспресо, за 10-кілограмовий – еспресо або фільтр-каву, а за 15-кілограмовий – вибрати будь-який напій.

Перш ніж обміняти пластикові пляшки, їх необхідно підготувати – помити, очистити від плівок та етикеток, спресувати.

Місцева жителька Владислава Миколюк принесла пластик на утилізацію та отримала безкоштовне капучино.

«Ми розуміємо, що не вплинемо на проблему з пластиковими відходами, ми не змінимо проблему, але суть у тому, щоб запустити «вірус» здорового ставлення до сортування», – зазначила вона.

За словами власниці закладу Тетяни Собко, для утилізації пляшок придбали спеціальний смітник. Одна з переробних компаній міста погодились безкоштовно вивозити їх з кав’ярні, купуватимуть пляшки за близько 6 грн за кілограм.

«Грошима, які ми отримаємо після здачі пластика на утилізацію, ми допоможемо тваринам. Це може бути або корм, або пелюшки, або, можливо, якась медична допомога», – сказала власниця.

Обміняти пластикові пляшки на каву можна до 9 березня.


Залишити коментар