Чт. 28 Березня 2024

Найбільший у світі виробник м’яса виготовлятиме рослинну продукцію

Попит на штучні гамбургери зростає настільки швидко, що JBS SA, найбільший у світі постачальник м’яса, заявив про створення нової глобальної компанії, орієнтовану виключно на рослинні продукти. Про це повідомляє FarmProgress. Пише Куркуль.

«В майбутньому тваринне м’ясо буде дорогими, і людям доведеться звернутися до рослинних альтернатив, які будуть дешевшими. Крім того, населення світу швидко розвивається, і очікується, що до 2050 р. воно досягне 10 мільярдів. Кількість м’яса, необхідного для задоволення світових потреб у білках, буде неможливо виробити», — заявив Жилберто Томазоні, генеральний директор JBS.

Він зазначає, що рослинна основа допоможе зменшити білковий розрив за допомогою доступніших продуктів у порівнянні з тваринним білком.

Компанія вже займає близько 57% ринку рослинних гамбургерів у Бразилії. У Європі дочірнє підприємство Moy Park постачає штучні курячі гамбургери. Він також має 10 продуктів на рослинній основі у понад 3 тис. магазинах США під торговою маркою OZO, де продажі минулого року зросли на 300%.

«Ми маємо основу для зростання на рослинній основі: інноваційний потенціал, інвестиції в дослідження, угоди зі світовими компаніями з постачання інгредієнтів, присутність у роздрібній торгівлі», — сказав Жилберто Томазоні.

Наразі JBS зосереджується на розробці нових продуктів та спробах краще зрозуміти ринок. Хоча досі незрозуміло, скільки можна виростити м’яса на рослинній основі.

«Одне можна сказати точно: це не просто нішевий ринок. Наразі навіть зростаюче населення середнього класу в Азії та Африці вимагає більше білка у своєму раціоні. За 30 років виробництво білка має зрости на 70%, щоб задовольнити попит», — наголосив директор JBS.


Залишити коментар