Сб. 20 Квітня 2024

Тепличні огірки продовжують дешевшати

Негативний ціновий тренд у сегменті тепличного огірка експерти пов’язують зі значним збільшенням пропозиції огірків з місцевих тепличних комбінатів, що в умовах досить стриманого попиту в даному сегменті призвело до зниження цін.

Про це повідомляють аналітики «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Аналітики зазначають, що тільки з початку поточного тижня ціни на гладкий огірок з місцевих тепличних комбінатів знизилися в середньому на 11%. І наразі дана продукція вже надходить у продаж по 52-58 грн за кг ($1,86-2,08 за кг). У сегменті горбкуватого огірка ціни за тиждень знизилися в середньому на 16% і на даний момент такий огірок надходить в продаж по 55-62 грн за кг ($1,97-2,22 за кг).

У сегменті імпортного огірка навпаки істотних змін за поточний тиждень не відбулося. Поставки огірка з Туреччини продовжують скорочуватися, в той час як попит на турецький огірок залишається вельми стриманим. В умовах, що склалися, продавці вважали за краще не переглядати раніше сформувалися ціни, і як і раніше пропонували турецький огірок за ціною 34-42 грн за кг ($1,22-1,50 за кг).

Зауважується, що незважаючи на чергове зниження цін в сегменті тепличних огірків, зараз момент гладкий огірок в Україні коштує в середньому на 10% дорожче, ніж в кінці лютого 2020 року. Ціни на горбкуватий огірок на українському ринку за рік виросли в середньому також на 10%.


Залишити коментар