Пт. 29 Березня 2024

В Україні подорожчає дизпальне через перекриття трубопроводу Самара-Західний напрямок

Фермери припускають, що зупинка поставки дизпалива через нафтопродуктопровід «Самара-Західний напрямок» вплине на хід посівної кампанії 2021 року. Про це йдеться у матеріалі «Труба Медведчука — що буде з цінами на дизпаливо після націоналізації трубопроводу «Самара – Західний напрямок» на Kurkul.com.

Так, заступник директора ТОВ «Лан» Сергій Маловік вважає, що фермерам все ж варто чекати здорожчання цін на дизельне пальне та, по можливості, придбати його наперед.

«Думаю, що перекриття трубопроводу вплине на всіх, адже, ймовірно, ціна на дизпаливо зросте. Це стосується не тільки аграріїв, а й всього населення України. Наразі ми вже закупили 80-90% всього об’єму дизпалива на посівну, адже маємо ліцензію. Проте що робити фермерам, які її не мають? Сподіваємось, що це не стане проблемою посівної-2021», — зазначив Сергій Маловік.

Керівник «Україна-Агро-2С» Олег Скринчук, своєю чергою, додав, що вартість дизпалива і так зросла, а ті, хто не придбали пальне заздалегідь, можуть опинитись у невигідній ситуації.

«Ми витрачаємо десь 300 т дизпалива на сезон. Вже запаслись дизпаливом на посівну. Чесно кажучи, незрозуміло чого чекати, оскільки це може потягнути за собою здорожчання дизпалива. Думаю, що аграрії, які затягнули з придбанням дизпалива для посівної, можуть «попасти» на гроші», — акцентував Олег Скринчук.


Залишити коментар