Чт. 28 Березня 2024

В Уряді презентували програму розвитку агросектору

У Кабміні 16 лютого публічно презентували програму розвитку вітчизняного агросектору в складі проєкту «Національної економічної стратегії — 2030».  Участь у заході взяли представники Мінагро,  Мінекології, Держгеокадастру та Держпродспоживслужби, а також профільні експерти.  

Повідомляє SEEDS.org.ua.

На початку презентації слово взяв міністр аграрної політики і продовольства Роман Лещенко. Він пояснив, чому програма розвитку для агросектору має таке значення.

«Ми не ЄС і не можемо десятки мільйонів доларів давати АПК і формувати його, як хобі — без жодної економічної основи. Нам було важко, нас постійно запевняли у підтримці, але на рівні базових простих речей нас не можуть підтримати навіть у межах надання 1 % ВВП. Ми розуміємо — державі складно, важкі економічні умови. Тому ми розраховуємо самі на себе, на нашу єдність», — сказав Лещенко.

У документі, якій презентували громадськості, йшлося про лібералізацію ринку землі, розвиток систем зрошення, стимулювання виробництва продукції з доданою вартістю, відкриття нових ринків збуту.

Також програма розвитку агросектору передбачає напрацювання України в сфері  міжнародної продовольчої безпеки.

Йдеться в ній і про запровадження агрострахування, підтримку зрошення, органічного виробництва, тваринництва, галузевих програм, таких як картоплярство, овочівництво, виноградарство.


Залишити коментар