Пт. 19 Квітня 2024

Стало відомо, який алкоголь підробляють найчастіше в Україні

Найчастіше підробляють популярні бренди імпортного алкоголю. Серед українських брендів хоч і трапляються підробки, але набагато рідше. Про це повідомляє УНН.

“Найпопулярніший, відомий імпортний алкоголь найчастіше і підроблюють. Можна зустріти на ринку і підробки преміальних, і суперпреміальних брендів. Але найчастіше вони через приватні руки перепродаються, перекуповуються – середньостатистичний споживач з ними не стикається. Ось найчастіша підробка – це той алкоголь, який загальновизнаний і загальновідомий”, – зазначив відомий київський бартендер Костянтин Бойко.

Серед брендів і різновидів алкоголю за частотою підроблення Бойко назвав ірландський віскі, зокрема – Jameson, шотландський віскі – Johnnie Walker і Chivas. А ось серед горілок часто підробляють французьку Grey Goose.

Бартендер підкреслив, що фальсифікат може становити небезпеку для здоров’я, адже для його виготовлення використовується спирт сумнівної якості, часто – який не призначений для внутрішнього вживання.

“Найчастіше використовують або сумнівної якості спирт, або ті спирти, якими можна дійсно отруїтися. Тому для того, щоб убезпечити себе, слід купувати алкоголь у перевірених продавців: зареєстрованих марок, супермаркетів, магазинів. Обов’язково звертати увагу на якість упаковки, всіх абсолютно наклейок, ліцензій: щоб нічого не було ні зірвано, ні подряпане, ні кволе”, – пояснив Бойко.

Він також зазначив, що український алкоголь рідше підробляють, тому що, по-перше, він дешевше імпортного, хоч і не поступається йому за якістю. А по-друге, український виробник, який знаходиться тут же на місці, має іноді можливість відстежувати появу джерел фальсифікованої продукції.


Залишити коментар