Чт. 25 Квітня 2024

На Київщині затримано посадовця, який ошукав фермерів

Правоохоронці затримали та повідомили про підозру у шахрайстві на $100 тис. одному із заступників директора держпідприємства «Украерорух», який ошукав фермерів. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

«Протягом 2019 р. підозрюваний, ввівши в оману фермерів, обіцяв їм сприяння в отриманні дозволу на користування земельними ділянками площею 2000 га, які розташовані на території Полтавської обл. та належать одному з державних підприємств, для оброблення та висадження сільськогосподарських культур», — йдеться у повідомленні.

За свої послуги чоловік, який раніше працював начальником регіонального відділення Фонду держмайна по Полтавській та Сумській областях, зажадав отримати від фермерів $100 тис. Проте, жодних можливостей виконати обіцянки він не мав.

Посадовця затримали після передачі частини обумовленої суми у $70 тис. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Зазначається, що санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.


Залишити коментар