Чт. 25 Квітня 2024

Експерт пояснив про загрозу від хліба із супермаркетів

Хліб, який купують українці в великих торговельних мережах, іноді буває приготований з порушенням технологій. Покупці ризикують отримати небезпечний для здоров’я продукт, заражений пліснявою і токсинами.

Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” розповів пекар Ігор Лаврешин, пише Правий Берег.

“Хліб – це дуже складний продукт. У службовій літературі з приводу якості хліба описаний комплекс характеристик, які обумовлюють споживчі властивості цього продукту і його харчову безпеку. Якщо ви готуєте вдома – звичайно, ви не порушуєте технологію виробництва хліба, у вас завжди хліб буде ідеальним, він ніколи не псуватиметься. Якщо ми купуємо хліб у великих торговельних мережах, тут можуть бути приховані всілякі секрети, і не виключені випадки, коли ви отримуватимете на ваш стіл хліб, заражений пліснявими грибами або патогенною флорою”, – розповів пекар.

Як зазначив Лаврешин, цвіль і грибкові захворювання можуть бути небезпечні для здоров’я.

“Небезпечною може бути не стільки сама цвіль, скільки мікотоксини, які містяться в такому хлібі, продукти життєдіяльності цих грибів. Якщо його постійно споживатимете в їжу, це може завдати чималої шкоди здоров’ю. Зрізати цвіль і вживати хліб не можна в жодному разі. Якщо ви бачите хоч найменшу колонію цвілі, такий продукт підлягає утилізації”, – підкреслив він.


Залишити коментар