Пт. 29 Березня 2024

На тлі снігопадів в Україні дорожчає картопля

Українські фермери впевнено підвищують ціни на якісну картоплю.

Про це повідомляють аналітики проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

За словами самих виробників, приводом для підвищення відпускних цін у даному сегменті стали несприятливі погодні умови, які спостерігаються практично на всій території країни з початку тижня.

Зараз українські виробники пропонують до продажу якісну картоплю по 8-10 грн за кг ($0,29-0,36 за кг), що в середньому на 14% дорожче, ніж тижнем раніше. Також на ринку присутня картопля, товарні характеристики якого не завжди влаштовують кінцевого споживача, ціна на таку продукцію озвучується в середньому по 7,50 грн за кг ($ 0,27 за кг).

Причиною цінового зростання експерти проекту називають обмежену пропозиція картоплі на ринку через несприятливі погодні умови і перебої з поставками через морози і снігові замети на дорогах.

Зазначається, що обсяги пропозиції картоплі в поточному сезоні поступаються торішнім, при цьому нерідко представники оптових компаній і роздрібних мереж скаржаться на якість пропонованої картоплі.

Наразі вартість картоплі в середньому на 29% вище, ніж в аналогічний період 2020 року. При цьому, більшість гравців ринку прогнозують, що як тільки погодні умови стабілізуються, зростання цін в сегменті картоплі може зупинитися.


Залишити коментар