Пт. 19 Квітня 2024

Інтернет-шахраї ошукали фермера на 1 млн грн

П’ятдесятирічний фермер із села Мирне (Біляївський р-н, Одеська обл.) замовив в інтернеті добрива. Вніс за них більше мільйона гривень передоплати, але товару так і не отримав. Про це повідомляє bilyayivka.city, пише agronews.ua.

Читай нас також у Viber та Telegram.

Після цього він звернувся із заявою до поліції. Виявилося, що за останній місяць це не єдиний випадок в районі інтернет-шахрайства.

За інформацією Одеського районного управління поліції № 2 з початку року (тобто протягом лише 40 днів) до управління надійшло майже десять заяв від жителів району, які довірливо поставилися до незнайомих онлайн-продавців і, як результат, втратили свої гроші.

«Вибираючи товар в інтернеті, купуйте його у перевірених продавців і розраховуйтеся тільки після отримання та перевірки. Ці умови можна обговорити з продавцем перед покупкою. Будьте пильними і бережіть своє майно», — наголошує начальник Одеського районного управління поліції №2 Вадим Кулібаба.

За усіма зареєстрованими фактами правоохоронці розпочали провадження за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі проводять заходи, які зможуть допомогти встановити правопорушників і притягнути їх до відповідальності згідно з чинним законодавством.


Залишити коментар