Чт. 28 Березня 2024

В Україні знищили черговий цукрозавод

Жителі селища неодноразово захищали підприємство, не давали завести на територію інструменти та газові балони для різки металу та організовували цілодобове чергування. Нині вони ображені найбільше на те, що влада не підтримала їхні наміри зберегти завод. 

Вони не розуміють — для чого було розвалювати стіни, адже приміщення капітальні, могли ще послужити. Їх можна було здавати в оренду, наприклад, для майстерні з ремонту машин, чи пилорами.

Зазначено, що Кирнасівський був єдиним заводом в області, на якому стояла лінія з переробки цукру-сирцю. Металу на ньому було більше, ніж на інших цукроварнях.

Що буде на місці розвалин — наразі невідомо. Завод багато разів продавали-перепродували. Понад 10 р. розслідуванням займалася поліція, прокуратура і навіть СБУ.

Також зазначається, що у Вінницькій обл. у 2015 р. працювало 6 цукрозаводів, у 2017 р. — 7, у наступні роки цукор знову варили на 6 підприємствах. Усі вони модернізовані власниками. Це — Гайсинський, Крижопільський, Томашпільський, Жданівський, Іллінецький і Юзефо-Миколаївський заводи.


Залишити коментар