Сб. 20 Квітня 2024

Знамениті спортсмени, які кинули кар’єру, щоб стати фермерами

Чого тільки не роблять спортсмени після закінчення кар’єри! Хтось йде в політику, хтось в бізнес, хтось залишається в спорті. Але є унікальні особистості, які кардинально змінюють своє життя і тягнуться до землі і важкої фізичної праці. Більш того, деякі навіть переривають спортивну кар’єру, заради того, щоб стати фермером – повідомляє портал Metaratings.

Так, наприклад, надійшов сербський баскетболіст Дарко Мілічіч, другий номер легендарного драфта НБА 2003 року. Тоді 18-річного серба вибрав «Детройт Пістонс», вище пішов тільки великий 4-кратний чемпіон НБА Леброн Джеймс, а нижче залишилися майбутні зірки світового баскетболу Кріс Бош, Кармело Ентоні, Дуейн Уейд і інші. Але кар’єра в НБА у Мілічіча не найліпшим чином з самого початку, він грав вкрай мало, лідером стати так і не зумів, в 2012 році вийшов на майданчик тільки один раз і в кінці кінців на баскетбол плюнув, виїхав на батьківщину і відкрив фермерське господарство. Зараз він цілком щасливий і задоволений своїм життям: «Я займаюся плодовими деревами, вирощую яблуні, сливи. По-іншому в моїй країні жити важко. Що стосується моєї кар’єри в НБА, то я скажу, що там дуже брутальна система. Ви отримуєте перший або другий номер драфту, і у вас відразу є можливість багато грати, мені ж в Детройті такого шансу не надали.»

Інший балканський спортсмен пішов зі спорту заради села ще раніше. Багатообіцяючому і перспективному хорватському футболістові Міленко Ковачич було тільки 25 років, з хорватського чемпіонату його тільки що запросили в італійську Серію А, як раптом він кинув спорт і відправився «доїти корів і молитися Богу». Своє рішення футболіст пояснив так: «Я хочу присвятити себе землеробству, скотарству і молитвам, мій дідусь зробить з мене хорошого фермера. Я не нападник. І, може, ніколи їм і не був.»

Фермерство знайшов цікавим заняттям і триразовий олімпійський чемпіон з легкої атлетики, спринтер Боббі Джо Морроу. Після тріумфальної Олімпіади 1956 року пішов зі спорту заради того, щоб стати фермером і теслею. Правда, він спробував повернутися до Олімпіади-1960 але в збірну країни пробитися вже не зумів.

Є приклади і найсвіжіші. Норвезький лижник, дворазовий чемпіон світу Еміль Іверсен скористався паузою на коронавірус, щоб попрацювати на селі. Він поїхав в село і просто насолоджується життям: «Я за роботою з ранку до вечора, беру тільки невелику перерву. Я воджу трактор. Це дуже весело! Перебуваю зараз в режимі відпустки. Ми повинні пам’ятати, що нам, лижникам, пощастило. У нас є все, що нам потрібно: лижоролерів і кросівки. Нам слід скаржитися в останню чергу».

І на завершення розповімо зворотну історію. Рулон Гарднер, син американського фермера, виїхав на Олімпіаду з цієї самої ферми, де тяжко працював все попереднє життя, і здобув одну з найгучніших перемог в історії американського спорту, вигравши фінальну сутичку у грандіозного Олександра Кареліна.

Можливо, що дотерпіти до кінця сутички і утримати невелику перевагу йому допомогли якраз навички з минулого: «Взагалі-то доїти корову – заняття не таке просте, як ти думаєш. Потрібно, по-перше, корову до себе розташувати, погладити її, заспокоїти. А, по-друге, щоб заповнити відро молоком, потрібно багато працювати, за цей час руки втомлюються неймовірно, пальці дерев’яніють».


Залишити коментар