Ср. 24 Квітня 2024

Футболіст збірної Хорватії розводить свиней та консервує фрукти

Кожен футболіст в міру наближення до закінчення кар’єри замислюється, що йому робити далі. Хтось йде в тренери, хтось – в політику, більшість же – в бізнес. Грошам, заробленим грою в футбол, потрібно знайти правильне застосування.

Так, основна маса гравців вибирає щось красиве – робить бізнес на машинах, ресторанах, але відомий хорватський футболіст Домагой Віда пішов іншим шляхом. Він і в футбол грає яскраво, і поза полем часто потрапляє в скандальні хроніки, і бізнес вибрав нетиповий – розведення чорних свиней та консервування фруктів.

З 2013 по 2017 рік Домагой грав за київське «Динамо» і саме в Україні заразився цією ідеєю. Гарненько все обміркувавши, знайшов партнерів і створив компанію «Sin ravnice», основний вид діяльності якої – розведення цих найчорніших свиней і поставка м’яса в ресторани Загреба.

Чорна свиня розмножується швидко, досягаючи статевої зрілості менш ніж за півроку. Тварини мають високий імунітетом, врівноваженою психікою, невибагливі в догляді, широко використовують пасовище. За рік одна свиноматка в середньому дає більше двадцяти поросят. Представники «великої чорної породи» досягають 400 кг живої ваги.

Футболіст на перспективи свого бізнесу дивиться з оптимізмом: «У мене є люди, які працюють і про все піклуються. Ми розводимо місцеву чорну свиню. Зараз у мене вже є близько п’ятисот голів. Кілька ресторанів купують у мене свіже м’ясо. Це добра справа».

Втім, такий «приземлений» бізнес – не єдиний проект Домагоя Віди. До того ж він купив пакет акцій компанії «Marinada d.o.o». Фірма працює в області переробної промисловості, консервує овочі і фрукти.

На порталі Metaratings повідомляється, що зараз футболістові 31 рік, він виступає за збірну Хорватії і турецький клуб “Бешикташ”, де заробляє близько 2,5 млн євро в рік. Нефутбольний дохід, за його словами, повинен приносити ще більше.


Залишити коментар