Чт. 18 Квітня 2024

В Україні зросла кількість диких тварин, які заходять у міста

Міста затихли і дикі тварини можуть виходити із лісу, адже там теж сезон тиші, каже головний лісник обласного управління лісовим господарством Волинської області Павло Золотий, інформує ye. Про це пише agronews.ua.

«Ми поспілкувалися із колегами з інших областей, у них така сама ситуація і це нормально. Дикі тварини люблять тишу і мігрують спокійно, тим більше зараз, коли і в мисливських угіддях сезон тиші. Тому, якщо хтось побачить якусь тварину в межах міста, не варто боятися, не варто шуміти біля неї і навіть годувати, адже тварина звикла до лісової їжі. Інша ситуація, якщо тварина – будь-яка, чи то лисиця, чи інша дика – веде себе агресивно. У такому випадку у неї можуть бути прояви сказу і варто повідомляти у відповідні служби, санітарну службу, чи навіть зателефонувати на 102, чи 101. Повідомляти варто і тоді, коли тваринка заплуталася у сітях чи потрапила у капкан», – каже Павло Золотий.

Лісник додає, що зараз в місті можна побачити і зайця, і лисицю і козулю. Кабанів близько до міста, каже, побачити важко, бо вони сюди не доходять.

А ось птахів поблизу Південного Бугу збільшилося в рази цього року, адже Південний Буг – це стежка міграції і тварин, і птахів, і риб.

“Це нормальне явище, що тварини у період карантину з’являються у містах, бо вони затихли, людей значно менше, а тварини люблять спокій», – пояснює лісник.


Залишити коментар