Чт. 28 Березня 2024

Секрети великого часнику: чим підживити часник посаджений під зиму

Важко знайти дачника, який не вирощував б часнику на своїй ділянці. У цій статті розповімо чим потрібно підживити часник посаджений під зиму, щоб виросли великі і соковиті головки.

З приходом весінньої пори, часник потребує вітамінів та мінералів. Він містить багато вітамінів, мінералів та цілющих властивостей. Також, часник виконує безліч функцій – є лікувальним засобом, кулінарним інгредієнтом, допомагає боротися зі шкідниками. Цю рослину завжди потрібно садити восени та підгодовувати весною.

Як підживити зимовий часник?

Перед тим, як висадити часник у ґрунт, восени необхідно підготувати землю. Це необхідно зробити за 1-2 тижні до посадки, а після додати в землю гній. Також, восени бажано додати у землю калійну сіль та суперфосфат.

Підживлення весною проводять одразу, цю процедуру необхідно проводити три етапи:

Як тільки сніг зійшов

Зробіть розчин сечовини, у пропорції на відро води додати 2 ч. л. сечовини.  Полийте часник з розрахунком 3л рідини на 1 м2.

Через 2 тижні після першого

Підгодівля нітрофоскою, у пропорції на відро води додати 4 ч. л. Полийте часник з розрахунком 3л рідини на 1 м2.

У другий тиждень червня місяця

Підгодівля сумішшю суперфосфату, у пропорції на відро води додати 4 ч. л.

Підгодівлю часнику необхідно проводити вчасно, якщо бажаєте отримати гарний врожай. Саме в цей час відбувається формування цибулини, яка потребує вітамінів. Якщо вчасно не підгодувати рослину, то у вас виросте не гарні голівки часнику, а зелене листя.

Часник дуже полюбляє підгодівлю гноєм та дерев’яною золою. Гній розводять в пропорціях – 1 частина гною та 6 частин води. Цим добривом користуються на протязі всього зростання рослини, приблизно тричі.

Також, можна використати курячий послід, в пропорціях 1 до 15. Таким способом добриво необхідно лити під коріння рослини, а не на листя. Пам’ятайте, якщо переборщити з добривами, то може вирости гарне перо часнику, а цибулина припинить свій ріст. Якщо ви боїтесь, що рослину вразить мороз, необхідно використовувати фосфатні добрива.

 


Залишити коментар