Ажіотаж на продукти харчування в Україні зупинився

Ажіотаж на продукти харчування в Україні зупинився

Ажіотажний попит на продукти, який спостерігався в останні два тижні, зупинився, обсяги реалізації поступово знижуються, торгові мережі поповнюють свої запаси.

Пише ІЦ УАК за матеріалами AgroPortal.

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький на своїй сторінці у Facebook.

«За останній тиждень найбільше знизилася реалізація цукру (-27%), сала (-30%) і масла вершкового (-50%). Щодо ТОП-3 продуктів, навколо яких точилися великі дискусії в останні дні, то ажіотаж і реалізація по ним також знижується: гречка (-17%), борошно (-10%), цибуля (-22%)», — написав він.

Висоцький зазначив, що запаси в 10 найбільших торговельних мережах України станом на 1 квітня до середнього запасу за минулий тиждень зросли на: цукор (33%), соняшникову олію (36%), крупу гречану (36%), молоко 2,5% (39%), рис (42%), борошно пшеничне (43%), макаронні вироби (47%), м’ясо курки (48%), вершкове масло 72,5% (48%).


Залишити коментар

Отримуйте найсвіжіші новини у соцмережах:

Facebook

Twitter

Ознайомлений(а)