Чт. 25 Квітня 2024

Чому важливо з’їдати по 2 яблука щовечора

Напевно кожен знає наскільки корисно їсти яблука. Та й мало знайдеться людей, які не люблять цей соковитий, з приємною кислинкою фрукт. Найдоступніший в нашій країні фрукт і думаю найкорисніший.

Велику кількість вітамінів і мікроелементів містить в собі яблуко, таких як вітамін А, С, В2, калій, залізо, фосфор, пектини, фолієву кислоту і інші, не менш корисні речовини. Вчені давно довели, що щоденне вживання яблук знижує ризики захворювання раку, хвороби Альцгеймера, діабету та інших серйозних хвороб.

Моя бабуся завжди говорила: “Хочеш залишатися стрункою і красивою? Тоді їж яблука!”.

Сучасні дієтологи дотримуються такої ж думки. Так як в яблуках багато клітковини, вона швидше насичує організм і виводить “погані” жири з кишечника, що в свою чергу сприяє зменшенню ваги.

Чому важливо з'їдати по 2 яблука щовечора

Коли навчаючись в інституті, ми ходили в похід з краєзнавцем і професором археологічних наук, він нам розповідав, що яблука, в рідкісних випадках можуть замінити зубну щітку, так як гризучи яблуко, зчищаються залишки їжі і наліт з зубів. А речовини, які містяться в соку яблука борються з карієсом і вирівнюють рн в порожнині рота.

Так що не варто забувати про наш, споконвічно український фрукт, який в цьому році вродив на славу!


Залишити коментар