Пт. 29 Березня 2024

Екзотичні сири виготовляє родина фермерів з Львівщини

Створити власну ферму, навчитися правильно доглядати кіз та корів, а також виготовляти натуральні сири “з нуля”? Здається, для родини Кмітів із Львівської області немає нічого неможливого.

Пише SEEDS.org.ua  за інформацією Kurkul.com.

Наразі вони мають власну ферму “Мукко” із 500 коровами та 1 000 кіз, обробляють близько 1 300 га землі, займаються виробництвом екзотичних сирів із коров’ячого та козиного молока на сучасному міні-заводі.

На підприємстві Кмітів щомісяця переробляють близько 160 т молока і виготовляють більше 15 різних видів сиру — із лавандою, перцем чилі, прованськими травами, трюфелем… У планах засновників — стати найбільшою у Європі козиною фермою, завоювати визнання їхніх сирів в Україні та світі.

“Молоде покоління часто думає, що власний бізнес — це легко та прибутково. Але я б не радив розчаровувати молодь. Лише невелика частина тих людей, які входять у процес, можуть зрозуміти ціну кожного заробленого долара чи гривні.

Сімейний бізнес має багато переваг. Він швидко розвивається, але новим поколінням треба багато часу, щоб перейняти всі його особливості. Базовою цінністю є не сам бізнес як такий, а взаємини в родині”, – розповів Микола Кміть.

“Якщо всі учасники цих взаємин розуміють, наскільки важливі добрі стосунки один із одним, будуть комунікувати, дружити, щось вибачати, забувати, допомагати, то тільки тоді можна розраховувати на успіх сімейної справи. У нас із цим, не побоюсь сказати, ідеально. І я дуже пишаюся таким станом справ”, – додав Микола Кміть.


Залишити коментар