Нд. 22 Грудня 2024

Врожай екзотичної африканської бамії зібрали запорізькі фермери

Родині запорізьких фермерів Сус вдалося зібрати перший урожай бамії — овочевої культури, яка походить аж з Африки. Світлину з зібраним врожаєм виклала у мережі Вікторія Сус-Вєрозубова.

Пише SEEDS.org.ua  за інформацією Depo.Запоріжжя.

В їжу вживають стручки бамії. За смаком вони нагадують щось середнє між стручковою квасолею та кабачками.

“Дуже корисно. Легко готується і смачно. Найпростіший рецепт: порізати, трошки обсмажити з помідорами і залити омлетом”, – розповіла Вікторія.

Бамія поширена в багатьох кухнях світу, насамперед, у теплих країнах, де її вирощують. Застосовують бамію у кулінарії широко – від салатів і супів до гарнірів.

Окрім того, рослина має цілющі властивості: її радять вживати людям, хворим на виразку кишечника та гастрит, відваром із плодів бамії лікують бронхіти.


Залишити коментар